Шоу-лекция за щастие

Щастие! Що е то? Състояние, миг от вечността или просто понятие? Всички го търсим, но не всеки го намира? Знаем какво значи, но ни е трудно да го обясним? Някои твърдят че са го открили, но защо ли след малко усещат че им липсва? На всички тези въпроси ще ви отговори екипът на „Шоу-лекция за щастие“. Програмата е базирана изцяло на някои от текстовете на Иво Иванов от книгата му „Кривата на щастието“, като характерните за шоу-спектакъл средства и елементи, като песни, танци , аудио-визуални ефекти и др. , придават развлекателен характер на сценичната адаптация.

 Авторът е добре познат на българските читатели с невероятните си статии, които скромно са определяни като текстове „за спорта, вселената и всичко останало“. Творчеството на Иво Иванов, наричано още „Спортен екзистенциализъм“, е една уникална проекция на умението му да разказва истории, които нежно и деликатно докосват най-чувствителните струни в човешката душа.

  Вдъхновението, силата, завладяващата мотивация и човещината, които бликат между редовете на „Кривата на щастието“, мотивираха част от колектива на Театър БХАЛГ да пресъздаде магията на текстовете и да ги адаптира за театралната сцена под формата на лекция. Не се притеснявайте – няма да бъдете изпитвани след това. Гарантирано е обаче че ще бъдете поне една идея по-щастливи и усмихнати …

Участват: Златко Христов, Йоан Величков, Калоян Велинов и Александър Цветков
Режисура и адаптация: Але Ксандър
Муз. оформление и аудио ефекти: Мартин Тасков и Але Ксандър
Мултимедия, визуални ефекти и монтаж: Златко Христов
Хореография и костюми: Але Ксандър

Участия до момента:

20.11,2018г.  Открита Арт сцена на Шипка

19.07.2018г.  Камерна сцена „Сълза и смях“

04.11.2017г  Кино Люмиер-Лидл (НДК), част от програмата на „НОЩ НА ТЕАТРИТЕ“

18.04.2017г  Кино Люмиер-Лидл (НДК)

10.04.2017г. IIVти Международен младежки театрален фестивал „Океан от любов“ гр. Пазарджик

13.12.2016г. Кино-театър „Освобождение   ( ПРЕМИЕРА )