Драстични актьорски трансформации (част 1)

За много хора актьорската професия е червен килим, светлина на прожекторите, световна слава.
Но истината е, че освен тежък емоционален процес, подготвянето за роля понякога изисква и драстични физически промени.

Ето и нашата класация от топ 5 актьора, които са се променили драстично за роля.

5. Крис Прат

За филма Guardians of the Galaxy, Крис Прат е трябвало да свали близо 30 килограма за 6 месеца. Той е имал личен треньор и личен диетолог, които са се грижили за здравето и физиката му. За да може да влезе бързо във форма, дневният му прием на калории е трябвало да бъде близо 4 000.

4. Джона Хил

За екшън комедията 22 Jump Street, през 2014 г. се е наложило Джона Хил да отслабне с близо 20 килограма. Заедно с личния си диетолог открили, че японската храна и по-специално сушито, е било изключително ефективно за сваляне на килограми, спрямо индивидуалния му режим и форма. Две години по-късно, актьорът претърпява още една трансформация, където е трябвало да качи отново тези 20 килограма за ролята си в War Dogs.

3. Том Харди

Подготовката на Том Харди за влизане в ролята на най-страшния престъпник на Великобритания – Майкъл Гордън Питърсън, познат като Чарлс Бронсън, е била изключително тежка. За 5 седмици, той е трябвало да качи множество килограми, за да се доближи до физиката на младия Питърсън.

Актьорът е посещавал самия Бронсън в затвора, за да може да го изследва и да се доближи максимално до образа му. В срещите си, Бронсън заявява, че не вярва да е възможно Том Харди да се доближи да изглежда физически като него, но след 2 седмици на усърдна работа, бил изненадан от постигнатия резултат.

Част от упражненията на актьора, са били някои от класическите лицеви опори, коремни преси и упражнения за издържливост. „Към края на подготовката краката ми приличаха на щъркелови, в сравнение с горната част на тялото ми“, споделя самият Том Харди.

2. Крисчън Бейл

За ролята си в “Машинистът”, Крисчън Бейл сваля 32 килограма. За да постигне този резултат, той яде само по консерва риба тон и една ябълка на ден в продължение на 4 месеца. Менюто му е съставено само от 260 калории на ден и включва кафе и вода. А за още по–добър резултат, Крисчън Бейл е правил допълнително кардио тренировки.

1. Джаред Лето

За ролята си на убиеца на Джон Ленън във филма Chapter 27, Джаред Лето качва 33 кг., което самият той споделя, че му е помогнало да се въплъти по-добре в ролята.
Тотална противоположност е предизвикателството да се превърне в 51 килограмовия транссексуален Рейън, болен от СПИН. Той споделя, че множеството подозрителни погледи, с които се е сблъсквал по време на подготовката си, са му помогнали за по-добро разбиране на преживяванията на трансполовите хора и изграждането на по-пълноценен образ за ролята му в “Клубът на купувачите от Далас”.

Очаквайте и Част 2, за още интересни драстични актьорски превъплъщения.

Кой бихте включили вие в следващата част? Споделете в коментарите вашия избор и може да го видите в следващата ни класация.

0 0 votes
Article Rating
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Коментари

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments