ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ
​ЗА БЕЗДОМНИТЕ ДЕЦА!

На 7.09.2017 г. бе проведена поредната благотворителна кампания на АЛЕ-ХОП ПРОДАКШЪНС и Театър „БХАЛГ“. Нови 150 кг дрехи бяха дарени на дом за временно настаняване на деца „ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ“ в кв. Надежда в столицата. Огромна част от актьорския състав на театъра отиде на място, за да се срещне и запознае с децата, които останаха трогнати и много зарадвани от инициативата.

„Нищо не коства на човек да бъде с добро сърце“ – коментира за Радио ГАМА изпълнителният продуцент и актьор в трупа „БХАЛГ“ – Александър Цветков. „Всички тези дрехи бяха събрани от нас, и по една или друга причина сме преценили, че няма да ги използваме. Можехме да ги изхвърлим в контейнерите за боклук, но това означава да ги подарим на малцинствата. За тях държавата ни се грижи много добре, за това с наближаването на студените месеци, избрахме да направим дарение на дом за временно настаняване на деца, или да ги подарим на хора в неравностойно положение. В плановете на продуцентската ни къща влизат още много идеи за благотворителност, до края на годината, няма да спрем до тук с този тип активност. Много скоро се очаква премиера на детското ни представление, вярвам че ще го играем и под формата на благотворителен жест.“

Персоналът на дом „ВЯРВА НАДЕЖДА И ЛЮБОВ“ останаха трогнати и изненадани от неочаквания жест. Те признаха, че напоследък все по-често и предимно млади хора проявяват интерес и инициатива към подобни добросърдечни актове. Огромните им благодарности не скриха желанието за нови срещи, като артистите намекнаха, че следващата такава може да е бъде и от сцената.

Това е първата дарителска кампания организирана и проведена самостоятелно от театралните дейци на „БХАЛГ“. Напомняме, че през май, артистите участваха в инициативата на „Ротаракт“ – Дари дреха – дари надежда“, а после посетиха „Дом за слепи лица“ на улица Балша. Тогава бе дадено обещание, че до края на лятото ще има още благотворителни дейности, което изглежда стана факт.

Паралелно с благотворителната дейност, трупата на театър „БХАЛГ“, работи вече върху пет сценични проекта. Освен познатите на зрителите „19:11“ и „Шоу-лекция за щастие“, артистите наблягат върху предстоящите премиери на „ФИЛМ“ и детското представление „Супер Марио“, по едноименната история от видео играта на конзолата НИНТЕНДО, както и най-новото заглавие в репертоара „ЪПЕРКЪТ“, където основни партньори са Спортен център „ПУЛЕВ“ и Pole dance BULGARIA.