250 кг. дрехи и обувки бяха дарени от Театър БХАЛГ в на 17-ти май 2018г.   Този път инициативата беше организирана от Факултетен студентски съвет на Философски факултет, а събитието озаглавено „Дари дреха, облечи дете“ събра оргомни количества дрехи, обувки и играчки, за да ги достави  на деца и младежи с увреждания. Екип от усмихнати студенти посрещнаха артистите на АЛЕ-ХОП ПРОДАКШЪНС и Театър БХАЛГ, като първите бяха приятно изненадани от нескромното количество на дарението. 
   Този път бяха събрани повече дрехи и обувки от всичките дарителски кампании на театъра до момента , като освен от гардероба на БХАЛГ, актьорите отделиха дрехи от личните си запаси, а значително количество бе предоставено от Спортен център ПУЛЕВ, които са основни партньори.
   Напомняме, че това не е първият жест на благотворителност, а със сигурност няма да е и последният от страна на Театър БХАЛГ. До момента сме дарили над 600 кг дрехи и обувки, включвайки се в благотворителни кампании на други организации, и няколко създадени и проведени от страна на АЛЕ-ХОП ПРОДАКШЪНС