Представлението по текстове на Иво Иванов бе замесено в съвместна космическа програма на САЩ и Русия. Президентите на двете държави изпращат към Луната актьорите Александър Цветков, Калоян Велинов и Мартин Тасков, за да изиграят шоу програмата на открита сцена Аполо 19! Мисията претърпява обрат, а приземяване се очаква на Открита арт сцена на Шипка на 26.03.19г. В центъра на столицата се разхождат загубили се космонафти а Руският културно-информационен център се подготвя за кацането на астронафтите от БХАЛГ.

рекламният клип с астронафтите на БХАЛГ

„Всичко това разбира се е сценарий, част от сюжета на рекламен клип, който има за цел да насочи вниманието на хората към събитието.“ – обясни актьорът и продуцент, ръководител на Театър БХАЛГ Александър Цветков от ефира на Bulgaria ON AIR, само ден преди събитието. „Датата 26.03. съвпада с 50 годишнина от изтрелването на първия метеорологичен сателит (Метеор 1-1) и решихме да се си направим закачка с този интересен факт от историята на СССР . Хората го приемат добре, усмихват се и се забавляват, което е търсения ефект. Все пак за нас е щастие, да ги дарим с щастие“ – казаха актьорите, на гости в сутрешния блок.

Цялото участие може да видите тук.

Представлението „кацна“ в посоченият ден и час, на Открита Арт сцена на Шипка. Посетиха го на 150 души, които освен адаптацията на текстовете на Иво Иванов от книгата му „Кривата на щастието“ , станаха свидетели и на изключително голям брой новости в спектакъла. Актуални хрумки и закачки със зрителите, музика наживо с нестандартни инструменти , промени във аудио-визуалните ефекти освежиха основния сценарий, като разбира се накрая отново имаше томбола с награди. Освен СПОРТЕН ЦЕНТЪР ПУЛЕВ и ПОЛ ДЕНС БЪЛГАРИЯ , награди този път бяха предоставени и от 3 KEYS ESCAPE ROOM, като последните са още по-новите партньори в семейството на театър БХАЛГ. 

Това бе поредната космическа вечер за „Шоу-лекция за щастие“ и актьорите от трупата на Театър БХАЛГ. Вдъхновението и топлите поуки извиращи от текстовете на Иво Иванов отново разчувстваха, разсмяха, просълзиха и накараха хората не само да се замислят, но и да открият щастието което може би не забелязват в своя бит ежедневие. Позитивните коментари не стихнаха и на следващият ден, когато в Международния ден на театъра, много хора дадоха ясен сигнал, че „мисия: ПРИЗЕМЯВАНЕ“  е постигнала своя успех – да направи щастливи.