Ден на детето ’19

На първи юни , международния Ден на детето, ежегодно се провеждат тържества.

На 1-ви юни – Денят на детето, в Дом на културата Искър, множество деца и техните родители, станаха част от приказната програма на Театър БХАЛГ и Община Искър!

Тази година, съвместно Столична община – район Искър, Театър БХАЛГ представи в действие своя план за децата. А в този план са включени многобройни видове игри и забавления, закачки и смешки, среща с голям брой приказни герои, дошли от любимите детски филми и книги, специално за събитието, което отведе децата и техните родители в магичния свят на приказната програма. 

Организаторите на празника се постараха паралелно да се провеждат спортни занимания, както и музикални, танцови и игрови събития, в парка до езерото в столичния квартал Дружба.

Именно на тази сцена в 19:00 ч., трупата на Театър БХАЛГ изигра едно от своите репертоарни представления – „Супер Марио“.

Спектакълът представлява една история за смелостта, за доброто и злото, за вярата, борбата и дори за любовта, като всичко е представено по един напълно различен начин, обгърнато с детското въображение и представи .