Супер Марио

„Супер Марио“ е приключение за малки или пораснали деца. Една увлекателна детска пиеса по мотиви от емблематична и развлекателна за поколения наред, едноименна видеоигра на Шигеро Миямото, за конзолата НИНТЕНДО.
Спектакълът представлява една история за смелостта, за доброто и злото, за вярата, борбата и дори за любовта, като всичко е представено по един напълно различен начин, обгърнато с детското въображение и представи .
Историята разказва за млад и работлив момък на име Марио. Майстор, който поправя и ремонтира всичко счупено или развалено. След като лошият змей отвлича принцесата на Мирното кралство, майстор Марио се втурва да го гони. Така започва едно приключение, изпълнено с много изненади и вълнуващи обрати. Приключение, което изпраща Марио в далечни и тайнствени земи, за да се сблъска с множество опасности и капани, и да опита да си върне любимата принцеса у дома. Ще успее ли да победи хитрия дракон, които умее да прави магии или ще се вцепени от ужас, както всички до сега? Театър „БХАЛГ“ ще ви разкажат от сцената на ….

Представлението е уникално само по себе си, тъй като е първата сценична адаптация на историята на японската конзола НИНТЕНДО. Нещо повече! Сценографията и костюмите са изработени от найлонови пликчета, ПВЦ бутилки и много други материали за рециклиране, което прибавя екологичен елемент, който намига предизвикателно към детското въображение.

Режисьор: Але Ксандър
Сценография и костюми: Ивайло Христов и Але Ксандър
Муз. Оформление: Мартин Тасков
В ролите: Виктория Георгиева, Габриела Георгиева, Златина Стойчева, Йоанна Иванчева, Кремена Алексова, Михаела Илиева, Ивайло Христов, Добрин Катеров, Йоан Величков


Участия до момента:
05.11.2017 г. Дом на културата „Средец“ по време на „Нощ на театрите“
01.06.2018 г. Народно читалище „Светлина“, кв. Кремиковци
20.07.2018 г. Културен Дом гр.Бухово
26.11.2018 г. – 136 СОУ „Черноризец Храбър“
19.12.2018 г. – Открита Арт сцена на Шипка
01.07.2019 г. – Дом на културата Искър