„Ъперкът“ е история за вярата, надеждата и любовта. Първоначално всичко преминава през призмата на боен спорт като бокса, но с навлизането в историята бързо и лесно се достига до заключението че всичко в живота ни е свързано, и онова което ни се случва е предизвикано от самите нас, независимо дали е хубаво или лошо. Сценичният разказ е претъпкан от мъдрост, чувствителност, духовна енергия и мотивация.

Сюжетът разкрива историята на млад и талантлив боксьор (Виктор), с огромни перспективи в спорта и с добре начертан път за реализация на своите мечти и планове. Точно когато най-малко очаква, той е повален от несправедлив малшанс, който напълно преобръща живота му. Агонията след разбитите мечти довеждат основния персонаж до психически, социален и морален колапс. Близките му се опитват да бъдат полезни и да го извадят от депресивните състояния, но това изглежда крайно непосилна задача за тях. В безизходицата, майка му заминава за чужбина и го поверява на възрастен социален работник (Нико), който започва бавно и търпеливо да търси правилния подход в името на помощта. Посредством играта на шах-мат, главният герой успява да вникне в грешките които е допуснал в живота си, и да попие значително от мъдростта и опита на значително по-възрастният Нико. Ще успеят ли да намерят изход от трудния период в който е изпаднал Виктор? Ще се случи ли чудо за да се върне главният герой отново на победния път, или ще се открие нов хоризонт в който един боксьор ще намери своето признание? Гледайте театралният спектакъл „ЪПЕРКЪТ“ за да си отговорите на всички въпроси от рода!

Постановката е драма с множество комедийни моменти и ситуации , като напомня за повратностите в живота и ни приближава до възможността да си го обясним що е то живот, щастие, любов , вяра и мъдрост, характер и нестихващата борбеност присъщи за победителите, както и за извора на мотивацията пред трудностите в живота.
Освен бокса и красивата философия на този олимпийски спорт, не сцената намира място и изкуство като пол денс, което гарантирано ще ви впечатли и ще разбие всички предразсъдъци относно двата спорта.

Основни сътрудници в сценичният проект „ЪПЕРКЪТ“ са Спортен център „ПУЛЕВ“ и Pole Dance Bulgaria.